Scroll to top

Descobreix el millor moment del dia per practicar ioGa


Rangoli - 29 de setembre de 2020 - 0 comments

Tradicionalment es diu que s’hauria de practicar ioGa a primera hora al matí.

Tradicionalment es diu que s’hauria de practicar ioGa a primera hora al matí, a la sortida del sol i abans d’esmorzar. Les escriptures antigues parlen de Brahma Muhurta, l’hora que comprèn entre les 3 i quarts de 6 de la matinada, quan es creu que el coneixement pot arribar al seu màxim potencial. 

De matinada l’ambient està calmat, la ment està tranquil·la i és molt més fàcil concentrar-se. 

Els horaris que fem i l’estil de vida que portem, possiblement ajuden poc o gens a poder-se aixecar tan d’hora sense treure hores de son. I això, tampoc és bo. Dormir les hores suficients és possiblement tant o més important que practicar ioGa. 

Si bé és cert, com t’explicarem a continuació, que en funció de l’hora que practiquis pots obtenir diferents beneficis i que l’estil de ioGa hauria de variar en funció de l’hora de la pràctica, estem convençuts que el millor moment per practicar ioGa és quan a un li vagi bé. 

Practicar al matí pot ajudar a mobilitzar el cos després d’hores en una mateixa posició dormint i el prepara per encarar el dia amb energia i vitalitat. 

Una pràctica de tarda-vespre pot ser important per aquelles persones que s’han passat el dia asseguts o en una mateixa posició i, a la vegada, pot ajudar a dormir millor. 

L’estil de ioGa a practicar hauria de variar en funció de l’època de l’any, el moment del dia i, sobretot, en funció d’allò que li vagi bé a cada persona. Generalment es considera que al matí i a la tarda és per practicar estils més dinàmics i energètics i a la tarda-vespre haurien de ser estils més calmats i tranquils. 

Escull un moment al dia en que et puguis comprometre en la teva pròpia pràctica. Descobreix el teu millor moment per practicar ioGa i sigues constant. La durada, moltes vegades, és indiferent. 

RANGOLI – Espai de ioGa.

Related posts