Scroll to top

Escultures de ioGa a Finlàndia


Rangoli - 19 de juny de 2020 - 0 comments

Fer art de la pràctica del ioGa.

Al poble de Parikkala, al sud-est de Finlàndia, l’artista i escultor Veijo Rönkkönen (1944-2010) va crear un dels conjunts d’art contemporani-folk més importants del país.
A l’edat de 16 anys, quan treballava en un molí de paper, va començar a fer estàtues de ciment que exhibia al jardí de casa els seus pares. 

Tot i les peticions mai va exposar fora del jardí, deia que ho consultaria amb les estàtues, però sembla que aquestes van donar sempre una negativa com a resposta. Amb tot, les persones podien passejar lliurement pel jardí i veure el seu treball, només els demanava que quan sortissin signessin al llibre de visites. 

Una de les característiques de la seva obra són les 200 escultures, gairebé la meitat del conjunt, en diverses posicions de ioGa, disciplina que l’artista practicava.

El 2007 el govern li va atorgar el premi Finlàndia de cultura i art nacional. A començaments del 2010 va morir inesperadament. 

L’exposició s’ha convertit en una atracció al poble de Parikkala, es calcula que cada any unes 25.000 persones passegen per aquest parc. 

RANGOLI – Espai de ioGa.

Related posts